NAPTÁR  

Figyelem új időpontok! Következő alapképzésünk 2020 április végén indul! A tanfolyamra korlátozott számban még van hely. Bővebb információért kérjük
tovább...
Bowen Alkalmazók számára! 2020 április végén John Wilks, továbbá június végén Georgi Ilchev - BBD kurzusa, ősszel pedig Ron Phelan Állkapocsízületi diszf
tovább...

Ami nem Bowen…

A Bowen technika egy neuromuszkuláris / neurofasciális reflex módszer, amely előmozdítja az ellazulást, mozgósítja az éppen szükséges testi folyamatokat, így vitalizál, nem terápia. A Bowen technika teljesen új fogalom a test kezelését illetően. Nem származtatható más módszerekből, és nem hasonló semmilyen más fizikális megközelítéshez:

  • A Bowen technika NEM kiropraktika és NEM csontkovácsolás.
    Az alkalmazás során nem használunk kis-, illetve nagyízületi manipulációkat, mint a legtöbb manuál terápiás beavatkozás esetében. Mindazonáltal a mozdulatok hatására egy optimálisabb feszültségi hálózatban a csontok egymáshoz viszonyított helyzete következményesen rendeződik.
  • A Bowen technika NEM triggerpont terápia. Az alkalmazás során nem használunk izomcsomókra gyakorolt intenzív nyomásokat, nyújtásokat, amely adott esetben igen fájdalmasak lehetnek. Ennek ellenére a csomók oldódnak és az izmok tónusa szintén következményesen normalizálódik.
  • A Bowen technika NEM masszázs. Az alkalmazás során az izmokat nem gyúrjuk, nem szorítjuk össze, mint a masszázsban. Ennek ellenére a test normalizálja az izmok feszültségeit, így javítva a vér-, és nyirokkeringést.
  • A Bowen technika NEM kötőszöveti terelés, vagy invazív kötőszöveti oldás. Az alkalmazás során nem használunk behatoló jellegű, a fasciát és bőrt terelő, intenzíven nyújtó mozdulatokat, mint a fasciális oldás technikákban, pl. a Rolfing és származott módszereiben, úgymint FRSB, Hellerwork, illetve Magyarországon a Testszobrászat és a Dévény módszer. 
  • A Bowen technika NEM keleti – kínai orvoslás. Annak ellenére, hogy a munka fókusza nem az energiarendszeren van, és nem hasonlít az akupunktúrához (nem alkalmazunk tűket) az akupresszúrához (nem nyomkodunk akupunktúrás pontokat) vagy valamely meridián masszázshoz, a meridiánok azonnali javulást mutatnak.
  • A Bowen technika NEM pszichoterápia. Annak ellenére, hogy nincs szándékunkban, és nem célunk érzelmi-mentális válaszokat kiváltani, mint az elme fókuszú terápiákban, gyakran előfordul, hogy kedvező mentális, pszichikai változásokat tapasztalunk.
  • A Bowen technika NEM gyógyászat. Az alkalmazás során nem célunk betegségeket kezelni, nem diagnosztizálunk, nem adunk különböző szubsztanciákat, vagy gyógynövényeket egy adott betegséget célozva, mint az orvoslásban, természetgyógyászatban, vagy népi gyógyászatban.