NAPTÁR  

Figyelem új időpontok! Következő alapképzésünk 2020 április végén indul! A tanfolyamra korlátozott számban még van hely. Bővebb információért kérjük
tovább...
Bowen Alkalmazók számára! 2020 április végén John Wilks, továbbá június végén Georgi Ilchev - BBD kurzusa, ősszel pedig Ron Phelan Állkapocsízületi diszf
tovább...

Klienseink küldték

Gerincsérv, Visszérműtét..

„8 éve műtötték a gerincemet, gerincsérv, és csigolyarepedés miatt. A fájdalmak a műtét után sem múltak el teljesen, időszakonként felerősödtek, majd ismét enyhültek. Az orvosok tanácsára próbáltam a különféle gyógytornákat, masszázst, elektromos kezeléseket, fájdalomcsillapítókat, porcerősítőket.
2 évvel ezelőtt ismételten erősebb fájdalmak léptek fel, ekkor olvastam egy cikket az interneten a Bowen technikáról. Az első kezelés után szinte megújulva léptem ki az ajtón. Az addigi fájdalom, és nyomásérzés helyét felváltotta egy kellemes felszabadult érzés a derekamban. 3 kezelés után fél évig szinte semmi panaszom nem volt. Ha az időjárás, vagy egy rossz mozdulat miatt újra fájdalmak lépnek fel, akkor elmegyek 1-2 kezelésre, s ismételten jobban vagyok.
Tavaly a jobb lábamon visszérműtétet kellett végezni, de sajnos a műtét helyén a folyadék feltelt, s az orvos javasolta, hogy fel kell vágni, ahhoz, hogy rendbe jöjjön a lábam. Én ebbe nem egyeztem bele. Két Bowen kezelés beindította a felgyülemlett folyadék  felszívódását, s így nem kellett, hogy sor kerüljön újabb orvosi beavatkozásra.
Hálásan köszönöm Enikőnek a kezeléseket, melyek sok fájdalomtól kíméltek meg!”

Szobi Éva, Győr

Migrénes fejfájás

Évek óta folyamatosan fájt a fejem. Rengeteg különböző fájdalomcsillapítót szedtem. A körzeti orvosom elküldött volna a fejfájás klinikára ami, mint kiderült 2-3 éve megszűnt. Próbáltam különböző egészségügyi intézményt felkeresni problémámmal, de mindenhol elutasítást kaptam. Már ott tartottam, hogy hetente fájt, minimum 2-3  napot. Az az igazi fejgörcs, aminél már zavar a fény, a hang, már minden. Elkeseredésemben az interneten kerestem megoldást, de a legtöbb hely, amit találtam Pesten volt. Anyukám egyszer egy üzenetben elküldte az Életfa Bowenről talált információkat. Sokat hezitáltam mire telefonáltam. Végül arra jutottam, hogy éppen elég mérget ettem már meg, fizettem ki, inkább kipróbálom, hátha már csak emlék lesz a fejfájás. Miután elkezdtem járni a kezelésekre pár hét után enyhülni kezdett a fájdalmam, aztán hihetetlen de 6 kezelés után teljesen elmúlt. . A nyaralásra azért elvittem több doboz fájdalomcsillapítót, de a legnagyobb örömömre egyet sem kellett bevennem belőle. Enikő javaslatára havonta egyszer el fogok menni egy Bowen kezelésre és így remélem sokáig fenntartható lesz a fájdalommentes állapot.

Horváth Éva, Győr

Derékfájás

Két kezelés után elmúlt a derékfájásom. Pedig nagyon fájt. Fájt, ha lehajoltam, ültem, felálltam, léptem. Súllyal a kezemben nem tudtam lépni sem (Ami akkor igazán nehéz, ha van egy cipelést igénylő gyereke az embernek.) Elmentem a háziorvoshoz, hiszen azt tesszük, ha betegek vagyunk.
Beküldött a kórházba. Kaptam injekciót, gyógyszereket. Gyógyuljak otthon. A gyógyszer konkrétan kiütött. A fájdalom minimálisan csökkent. Még mindig minden mozdulat nagyon fájt. Hetekig.
Az öltözködés igazi bravúr volt. Az első Bowen kezelés után könnyebben hajoltam, fájdalom nélkül sétáltam. A második kezelés óta szabad a mozgásom. Érzékeny annyira a derekam, hogy odafigyelek, hogyan emeljek és hajoljak, de NEM FÁJ!
Már hetek óta!!
Hálás vagyok érte nagyon neked Horváth Enikő!

Dr.Sára-Gombás Kinga

Váll és térd fájdalom

„A vállfájdalmam szülés után jelentkezett és egy egész évtizedig végigkísért. Voltak kisebb-nagyobb fájdalommentes időszakok, amit gyógyszeres-injekciós szteroid gyulladásgátlóknak köszönhettem. A fájdalom megjelent később a térdízületeimben is. Évente, kétévente rendszeres látogatója voltam a reumatológiának. Sajnos a rendszeres úszást, sportot is abba kellett hagynom, ami tovább fokozta panaszaimat, csökkentve fájdalommentes periódusaimat. Majd végre közel 10 év után megtapasztalhattam a Bowen technika gyógyhatását Enikő kényelmes masszázsasztalán, ahol a kezelések alatti relaxációs, nyugalmi állapot néha röpke alvásba is juttatott, kipihenve aznapi fáradságomat. A kezelések kezdetekor eleinte a fájdalmam felerősödött, de már két hét után érezhető volt a javulás. Közel két hónap rendszeres kezelés megszüntette a váll és térdfájdalmamat.” Kiss Ildikó, Győr

Menstruációs problémák, boka és térdfájdalom

„Tini kislányom olyan erős vérzéssel és menstruációs görcsökkel küszködött, hogy a nőgyógyász már hormoninjekciók beadását javasolta. Ekkor beszéltünk Enikővel, aki azt mondta, hogy a Bowen technika a menstruációs problémáknál is nagyon hatásos szokott lenni, ezért döntöttünk úgy, hogy először megpróbáljuk ezt a kíméletes módszert. 3 kezelés után teljesen normalizálódott a vérzés mennyisége és az erős görcsei is elmúltak.

Azóta többször is igénybe vettük a Bowen technikát. Többek között segített elmulasztani kislányom térd és bokafájdalmát is. Sok jó tapasztalatunk van, mindenkinek ajánljuk ezt a rendkívül hatékony módszert.”

M. Gabriella Győr

Teniszkönyök

Sajnos az egész napos számítógép előtti munka, egérhasználat következménye, hogy kialakult nálam a teniszkönyök. Hónapokig szenvedtem vele, hol erősebb, hol mérsékelt fájdalommal éltem.
Enikő 2 alkalommal kezelt, nagyon kellemes volt, kipihenten, ellazultan távoztam. A könyököm állapotában akkor nem tapasztaltam változást. Pár hét után viszont arra lettem figyelmes, hogy nincs fájdalom! Nagyon hálás vagyok, köszönöm!
Mindenkinek ajánlom, egy próbát megér, hogy megszabaduljon a fájdalomtól!

Molnár Nóra, Győr

Testi-lelki feszültség, alvászavar, méhsüllyedés

„Egy kollegám ajánlotta a Bowen technikát. Mivel érdekelnek a természetes gyógymódok, ezért nagy kíváncsisággal mentem el az első kezelésre. Nagyon tetszett, hogy ez egy gyengéd módszer. A kezelések után enyhült a feszültség a testemben, jobban aludtam. Általános közérzetem jobb lett, kevesebb volt a hangulatingadozás. A kezelések után a vizelet kiválasztás is megnövekedett, úgy éreztem, hogy a pangó víz eltávozik. Ami nagyon fontos számomra, hogy a kezelések hatására a méhsüllyedés kellemetlen tünetei is enyhültek.”

K.Anna, Győr

Spotsérülés

„TRX edzésen meghúzódott  a derekam és egy hétig szenvedtem a fájdalomtól. Legnagyobb meglepetésemre, amikor Enikő megkezelt Bowen technikával már úgy szálltam le a kezelőágyról, hogy elmúlt minden fájdalmam és azután sem tért vissza”

Kelemen Ágnes, Győr

Lumbágó

” A második gyermekem születése óta sajnos gyakran szenvedek lumbágótól.  Az egyik alkalommal próbáltam masszőrtől segítséget kérni, de sajnos rosszabb lett a helyzet, annyira erős lett a fájdalom, hogy egyszerűen nem tudtam leszállni a masszázságyról. Teljesen pánikba estem, a férjemet kellett hívni, hogy segítsen leszállni a masszázságyról és lejönni a lépcsőn. Ekkor kértem Enikő segítségét. Szinte hihetetlen, hogy a Bowen technika pár fogásától, azonnal enyhült a fájdalom. Még aznap fel tudtam menni a lépcsőn a hálószobába, másnap már sétálni is tudtam és pár nap múlva teljesen tünetmentes lettem. ”

Sipos Adél, Győr

Csípő és derékfájdalmak

„Enikőhöz csípő és derék fájdalmakkal kerültem, a köldöktől a fenék aljáig semmi sem működött rendesen, felfázás, izomgyulladás, csípőfájdalom, stb…  Számomra nagyon megnyugtató az, hogy Enikő rendkívül empatikus, együtt érző, finom energiával rendelkező alkalmazó, aki nem akarja ” leigázni ” a páciensét, nem beszél hatalmi pozícióból, hanem partnernek tekinti. Vannak terapeuták, akik mellett összemész picire, na ő épp az ellenkezője, kihozza az emberből még azt a jót is, amiről nem is tudott magában. Szóval fontos a bizalom, itt pedig maximálisan megvan. Már a kezelések alatt is éreztem a sejtszintű, szöveti szintű oldódást és változásokat.. Mintha egy láthatatlan kéz belenyúlna a testbe és kioldaná a feszültségeket, a betegség, az elváltozás gyökerét találja meg és azt oldja ki. Mindezt határozottan úgy, hogy érzem ,,ura a folyamatnak”, de mégis gyengéden. Többször éreztem, hogy a csípőmből távozik a feszültség bizonyos fogások hatására, ellazult a test, ellazult a Lélek. Eredeti állapotba rendezte magát a csontrendszer, a nyaki és háti szakaszon többször kattant, helyreállt a rend. Gyengéd fogásokkal, a szervezet öngyógyító folyamatait beindítva kioldotta ezen részeket..
Voltak tünetek a kezelés után, melyek felerősödtek pár napig, de ennek örültem, mert tudtam, hogy hat a kezelés és a szervezet gyógyítja önmagát, visszaállítva az eredeti,  EGÉSZséges állapotot. Köszönöm Neked Enikő, hogy Rád találtam és hogy ilyen hozzáállással vagy a páciensek felé, példaértékű. Bárkinek ajánlom, aki szeretné visszaállítani testi-, szellemi-, lelki- egyensúlyát, illetve megelőző célzattal is.”

Dr. Széll Emőke, Győr

Alkar fájdalom

Sok számítógép használat miatt nagyon fájt a jobb alkarom. Épp Győrben vendégeskedtünk, amikor a barátaink ajánlották Enikő Bowen kezelését. Kipróbáltam. Egy kezelés után megszűnt a kínzó fájdalmam! Köszönöm szépen, Enikő! Számomra annyira hatásos volt, hogy most hazatérve Frankfurtba is keresek Bowen alkalmazót.

Markus Shenk, Frankfurt

3 és féléves kislány, rendezetlen, labilis mozgás

3 és féléves kislányommal kezdtünk Enikőhöz járni, mert nagyon labilis volt a mozgása. Futás közben egyensúlyozott a kezeivel, emiatt nem volt elég dinamikus, kortársaihoz képest sokkal lassabban futott. A kezelések hatására rendezettebb, harmónikusabb, dinamikusabb lett a mozgása és ezzel együtt magabiztosabb, bátrabb is lett. Nagyon köszönjük neked Enikő!

Kinga és Vikica, Győr

1 éves kislány, nyakizom probléma

Egyéves kislányomnál a születése óta fennálló nyakizom probléma miatt kezdtünk Enikőhöz járni. Korábban nagyon sokféle terápiát kipróbáltunk. Volt köztük olyan is, ami fájdalmas sírással járt a számára.

A Bowen kezelések alatt teljesen ellazul, minden mozdulatot készségesen enged. Kezdetben Enikőnek engedte csak, hogy a nyakához nyúljon. A fájdalmat ( is ) okozó terápiákat elhagytuk. Örömmel jár a Bowen kezelésekre és emellett látszik rajta a folyamatos javulás, a nyakát egyre nagyobb tartományban tudja fordítani mindkét irányba, ami számomra is nagy öröm. Igazán hálásak vagyunk Enikőnek.

Gabika, Kinga, Győr

Krónikus hátfájdalom

„ 3 éven át szenvedtem krónikus hátfájdalomtól. Jártam csontkovácsnál, aki azt mondta, hogy egy olyan izomhúzódásról van szó, ami az egyik porckorongot is érinti és, hogy ez egy régebbi sérülés következménye. A csontkovács kezelése után sajnos felerősödött a fájdalmam. Teljesen ledöbbentem, hogy Enikő első Bowen kezelése után elmúlt a fájdalom. Csak akkor éreztem egy kicsit, amikor a hátamon feküdtem. Hihetetlen volt, hisz előtte mindig fájt. Az első kezelés után csak 5 hónappal később éreztem egy kis diszkomfort érzetet. Gondoltam keresek egy Bowenest , mert Enikő akkor nem volt itt, aztán mégis megvártam.. Egy évvel később a második kezelés is ugyanolyan hatékony volt… Azért is szeretem annyira a Bowen Technikát, mert teljesen el tudok lazulni közben és hihetetlen módon feltöltődök..Többször megfordult a fejemben, hogy elmegyek máshoz, amíg Enikő nincs itt, de félek hogy csalódom egy másik terapeutában, mert az az érzésem azért olyan hatékony és csodálatos élmény a kezelése, mert a terápiát  kiegészíti az ő békés, szeretetteljes személyisége. ”

Tanya Kowalchuk, Calgary, Kanada

Nyak és vállfájdalmak

„Egy autóbaleset után egy egész éven át szenvedtem nyak és vállfájdalomtól. Rendszeresen jártam fizikoterápiára , de sajnos semmit nem javult az állapotom. Enikő éppen Kanadában tartózkodott és megkezelte az egész testem és a vállam Bowen terápiával. Őszintén szólva először nem hittem, hogy ezek a finom mozdulatok segíteni fognak. A kezelések alatt nagyon jól ellazultam, kellemesen éreztem magam, ezért szívesen fogadtam őket. A legnagyobb meglepetés az volt, hogy 3 kezelés után teljesen elmúltak a fájdalmaim és azóta sem tértek vissza. Csodás gyógyulásom óta mindenkinek lelkesen mesélek erről a fantasztikusan hatékony módszerről”

Phyllis Urquart, Calgary,Kanada

Hátfájdalom

73 éves nyugdíjas vagyok, de még mindig nagyon szeretek barkácsolni, a műhelyemben tevékenykedni.. Az egyik ilyen barkácsolós nap  után nagyon megfájdult a hátam és nem enyhült a fájdalom. Enikő felajánlotta, hogy megkezel Bowen Technikával.  Először kételkedtem abban, hogy ez a kellemes, de egyáltalán nem erőteljes módszer segíthet rajtam, de másnap reggelre teljesen elmúlt a hátfájásom és ez meggyőző volt”

Paul Kowalchuk, Calgary, Kanada

“Mottó: egy szuper kezelés története”

68 éves vagyok.
Néhány csigolyám rakoncátlankodik már vagy két éve. Van egy “s” betű a gerincemben a vele járó csatorna szűkülettel együtt.
Természetesen megvizsgáltattam. Miskolcon kiváló orvosok vannak!
A főorvossal megállapodtunk abban, hogy csak akkor lehet műtét, ha már nincs más megoldás.
Tavaly decemberben megígértem egy ismerősömnek, a volt főnökömnek, hogy elmegyek Hernádnémetibe, meglátogatom.
Márciusig azonban jóformán a lakásomhoz voltam kötve, fájdalmas volt minden lépés. Még járókeretet is hozattam egy
barátommal mert a szaküzletig nem tudtam elmenni.
Ekkor ajánlották a Bowen módszert és Osváth Juliannát.
Az eredmény: most már hajszál híján tökéletesen mozgok, focizni már nem merek ugyan de simán táncolok. A tánc azért fontos, mert a rock zenével együtt a szenvedélyem.
Juliannának nagyon köszönöm!”
Beküldte: Varga László, Miskolc
_____________
Korai fejlődés – kommunikációs problémák

“2017. júniusában kezdtünk el Bowen kezelésekre járni Judithoz. Ekkor nagyon elkeseredve próbáltunk segítséget kérni, ugyanis 2 éves kisfiamnál egy nagyon súlyos kommunikációs visszaesés volt észlelhető. Máig nem derült ki a valódi oka, de a korábbi beszédkezdemény teljesen leállt, a saját kis világába fordult be, sokszor körözött a szobában, vagy bárhol. Ha szóltunk hozzá, nem figyelt rá, a nevére sem hallgatott, a játékok sem kötötték le pár másodpercnél tovább. Azóta járunk Bowenre, TSMT tornára és homeopátiával is próbálkozunk. Most, szeptemberben elmondhatom, hogy a kisfiam szinte már majdnem elérte a visszaesés előtti szintet. Már több mint 60 szót mond, szókapcsolatok, tőmondatok is jelen vannak a beszédében. Mutogat, kommunikál, szinte sosincs olyan, hogy ha szólunk hozzá ne reagálna. Óriási dolog ez a siker és nagyon köszönjük Juditnak és a terápiáknak, melyeket sikeresen alkalmaztunk a kisfiamon. Továbbra is járni fogunk, mert Judit szakértelme és kedvessége, őszinte segíteni akarása nekünk nagyon sokat jelent és a kisfiam jövője szempontjából óriási segítség a számunkra. Köszönjük!”

Beküldte Keczán Judit – gyógytornász, Bowen Alkalmazó

________

Sebők Petra története a Bowen Technikával – Lineáris Scleroderma:
“Lineáris Scleroderma betegségem van, ami csak bőrelváltozással járna, viszont nekem fájdalmasak ezek a területek. Az orvosok erre csak antibiotikum kúrát javasoltak és félévente kell vizsgálatokra járnom. Édesanyám javaslatára kipróbáltunk többféle kezelési módszert, –köztük akupunktúrát és masszázst- hogy enyhítsék a fájdalmamat, viszont ezek nem hoztak tartós változást. Ezek után kerültem Csillához, aki nagyon sokat segített nekem. A kezelések folyamán egyre jobban éreztem magam, javult a véreredményem és elindult a gyógyulási folyamat is!!! Abból is látszott a kezelés hatása, hogy amikor nem tudtam menni hozzá 2 hétig kezelésre egyből visszatértek a fájdalmaim, rosszabb lett a közérzetem. Azóta csak egy kezelésen voltam, viszont nagy a változás az előző két héthez képest. A betegség egyik legszembetűnőbb tünete a bőr megvastagodása. A derekam környékén és az egyik lapockánál jelentkezett ez a tünet és az egyik karomon és a mellkasomon is. A kezelésektől nagy mértékben csökkent a megvastagodás, a kötőszövet lazább lett. Főleg a derekamnál és a lapockámnál történt a legnagyobb változás. De az egész testemen érezhető és látható az eredmény.

Megjegyzés: Petra 1977-ben született. Petra kb. másfél éve jár hozzám, eleinte heti 1 alkalommal kezeltem két hónapon keresztül, majd két hetente, és most már csak havi egy fenntartó kezelésen vesz részt a jó közérzet megtartása érdekében.

Beküldte: Molnár Csilla – Bowen Alkalmazó

________

Bowen tapasztalat egy 5 éves oxigénhiányos kisfiúnál
“Ármin 2010-ben született  28. hétre oxigénhiányos állapotban.
Halmozottan sérült :
-mozgás fejlesztést
-látás fejlesztést igényel
A Bowen kezelés utáni észrevételek :
-mozgékonyabb lett, azóta sokat használja a lábait sétára! Meglepett minket, hogy az ágyról is letornázta magát a talajra hanyatt fekvésből úgy, hogy ügyesen ért talajt! Néha már próbálkozik egyedül hasra fordulással is,de az még nem sikerült neki önállóan.
– Kezén az ujjai nagyon sűrűn nyitva vannak, előtte ökölbe szorította. Testét is gyakran megfeszítette, ezek a tünetek is enyhültek.
– Hashajtó cseppek nélkül tud már székletet produkálni.
Étvágya jobb lett, használja a fogait rágásra (kis mértékben).
– Az ízületei már nem ropognak úgy, mint ahogy a Bowen kezelések előtt.
Kezelés után elfárad, hamar elalszik.
Bowen technikára Csillához két és fél hónapja járunk heti egy alkalommal. Kisfiamat fél éves kora óta viszem többféle terápiákra, de ennyire gyors és hatékony eredményt eddig csak a Bowen kezelésekkel értük el. M.Viktória”

Megjegyzés: Az anyuka két éve rendszeresen hozza hozzám Ármint most már havi egy kezelésre. Elkezdtem foglalkozni előre domborodott mellkasával, strukturálisan egyenlőre nem látok nagy változást.

Beküldte: Molnár Csilla – Bowen Alkalmazó

________

Bowen tapasztalat R. Judittól:
“Megpróbálom viszonylag röviden leírni a történetemet, amit a bowen technikának, és Csillának köszönhetek:
Van egy autoimmun betegségem: Myasthenia Gravis. Ezt az orvosi szaknyelv súlyos izomgyengeségnek fordítja, és gyógyíthatatlan betegségnek bélyegzi. Általános izomleépülést okoz, de főleg nyelési, beszéd és légzési nehézséget okozott nálam. Az orvosok 1-1,5 év szteroidkezeléssel (és rengeteg mellékhatással) pár hónapig tartó javulással tudtak kecsegtetni.
Ezt nem vállaltam be, alternatív gyógymódok felé fordultam. Csillát úgy ajánlották, gondoltam kipróbálom. Nagyon meglepődtem, hogy a kezelések mennyire hatékonyak voltak. Heti 1 kezeléssel kb 1 hónap alatt újra tudtam lépcsőt mászni, a vázizomzatom szinte teljesen visszaépült. Szépen lassan vissza tudtam hízni a lefogyott kilóimat, a beszédem, rágásom, nyelésem is szinte 100%-ra feljavult (nemcsak enni, hanem rágózni is újra tudok). Sőt, egy óriási ajándékot is kaptam, amiben a legkevésbé sem reménykedtem. Úgy gondoltam ilyen fizikai állapotban nem képes a testem arra, hogy teherbe essek. Legnagyobb meglepetésemre kb fél évvel az első kezelésem után kiderült, hogy babát várok! Csillának köszönhetően hányinger, derékfájás, és mindenféle “mellékhatás” nélkül viselem ezt az időszakot, és már alig várom, hogy kb. 2 hét múlva megszülessen a “Bowen”-babám! ”

Megjegyzés: Juditot mintegy két es fél éve ismertem meg. Nagyon rossz állapotban került hozzám csecsemőmirigyét kiműtötték, beszélni alig tudott, és enni sem tudott rendesen. Mivel ez az eset Bowen utam legelején történt, csak az alapképzésen tanult fogásokat ismertem, így azokat alkalmaztam. A FLÁK kezelést alkalmazva Juditnak másfél hónap után nem volt szüksége rá, hogy az ujjával forgassa meg az ételt a szájában. Másfél évig kezeltem, első időkben heti 1 alkalommal, majd havonta egyszer. Judit szinte 100%-ban felépült. Jelenleg egy éve már nem kezeltem, de jól van, és készül hozzám egy frissitő kezelésre.

Beküldte: Molnár Csilla – Bowen Alkalmazó

________

1)

“Dear Ági,

I have been so genuinely happy with the results and benefits that I have received from coming to you for’ Bowen Technique’ treatment.
I remember being so excited when I found an advertisement for ‘Bowen’ in my local news magazine, for I had successfully used this method for treating my various aches and pains that made my life so difficult.
Without your skill at applying this technique, I would, for sure, be far less mobile and my quality of life would be very poor as I am an active person who loves to live life to the full.
I find it so amazing, that such a seemingly simple technique can bring so much relief from pain and reinstate my mobility. I truly do not know what I would do without your skilled help.

I am eternally in your gratitude! Thank you a million times for being there when I need you!

Kind regards,
Ida”

Beküldte: Sternóczky Ági – Bowen Alkalmazó

2)

Középkorú nő vagyok, súlyos autóbaleset után.
Sérüléseim: nyakcsigolya törés több ponton. A gyógyulás viszonylag gyors volt, de bizonyos szövődmények vagy, ahogy mondták a baleset következményei megmaradtak: rendkívül erős szédülés, egyensúly-zavarral; a fej emelésének illetve fordításának korlátai; vizelettartási probléma. És örüljek, hogy még csak ennyi a problémám…!
Minden röntgen, CT leletem ekkor már negatív volt, fizikailag gyógyult voltam (állítólag). Ám én az említett tüneteket, problémákat sem tudtam elfogadni. Kerestem a megoldást az ún. teljes gyógyuláshoz. Meggyőződésem, hogy a rehabilitáció igen fontos minden sérülés után, a testet emlékeztetni kell a korábbi (a sérülés előtti) állapotra. Nekem ezt a Bowen technika adta meg, illetve én ebben reméltem a gyógyulási lehetőség kulcsát. A technika lényege, hogy tényleg az egész emberre fókuszálva történik a kezelés. Az első alkalom beszélgetés, ismerkedés, a probléma feltárása, tehát nem csupán arról szól, hogy itt fáj, ott fáj. Az első kezelés, ami a test bizonyos pontjainak érintése, nyomása volt, a nyak nagyobb ívű mozgatását, azaz, nagyobb mozgásteret adott számomra. Már nem teljes testből kellet fordulnom, mert engedett a nyakam, és fordult a fejem! A következő találkozóra (kezelésre) egy hét múlva került sor. Ezt követően javult a fizikai állapotom, és csökkent a vizelettartási gondom. A 3. kezelésre már úgy mentem, mint egy tornaórára, pedig értelemszerűen nem az volt. A tarkóm táján, illetve a vállamon alkalmazott fogások szinte megszüntette a szédülést. Csökkent az egyensúly-zavar, a szédülés szinte elmúlt, már fel tudok nézni a polcra például! A rehabilitáció részeként – de még a Bowen kezeléseket megelőzően – 2 hónapig jártam gyógytornára és fizikoterápiára. Azt tapasztaltam, hogy sokat segített mind a torna, mind a fizikoterápia is, mert ezek a kezelések szintén a feszültség (testben és izmokban) csökkentésével érték el a mozgás javulását. A Bowen technika ezt tovább finomította, mivel a kötőszöveti feszültségoldáson alapul ez a módszer. A kötőszövet finom stimulálásával lazulás, engedés érhető el az izmokban, inakban, szalagokban, a test egész területén.
A kezelés eredményét nem csak én éreztem, még a sebészi konzultáción is észrevételt nyert: „milyen jól néz ki”. Érezhetően, láthatóan segített ez a módszer! MR vizsgálatra is kellett mennem az idegi területek miatt – ennek még várom az eredményét, ami számomra szintén alátámasztja a Bowen technika gyógyulásomban katalizátor funkciót betöltő nagyon is fontos szerepét.
Emese

Beküldte: Sternóczky Ági – Bowen Alkalmazó

3)

“Terhességem 36. hetében a baba még nem fordult be. Emiatt természetes úton nem tudott volna megszületni. Mivel én szerettem volna elkerülni a császármetszést, Ágit kértem meg, hogy próbáljon meg segíteni a Bowen technika segítségével. 2 Bowen kezelést kaptam a szülés előtti hetekben, és a baba spontán befordult, így a 40. héten természetes úton megszületett a kislányom. Köszönöm szépen még egyszer a segítséget!” Évi

Beküldte: Sternóczky Ági – Bowen Alkalmazó

4)

“Hosszan tartó refluxhoz hasonló problémákkal, valamint sérülésből adódóan vállfájdalommal küzdöttem, amikor rátaláltam a Bowen kezelési technikára. Már az első kezelés után jelentősen csökkentek a tünetek, a második alkalom után pedig, már teljesen megszűntek a gyomor problémáim. Két héttel a kezelés után, a vállfájdalmam is megszűnt, továbbá még az alvási gondjaim is rendeződtek. Hálás köszönet Sternóczkyné Áginak az odaadó, segítségéért!”

Beküldte: Sternóczky Ági – Bowen Alkalmazó

______________

Szeretném megosztani veletek a Bowennel kapcsolatos tapasztalataim, és leírni a velem megtörténteket, hátha valaki másnak is tud segíteni problémájának leküzdésében ez a technika, melyet szerintem még nem sokan ismernek ma Magyarországon.

A történet úgy másfél évvel ezelőtt kezdődött. Én hetente rendszeresen jártam, és hála Istennek még a mai napig is járok teremfocizni a barátaimmal. A teremben kemény, pvc burkolat van, mely igen erősen igénybe veszi a kettő órás játék alatt a lábakat, izületeket. Másnap mindig volt/van egy kis izom és ízületi fájdalmam, de egy alkalommal a sarkam kezdett el nagyon fájni. Ahogy ráléptem a jobb lábamra, sarkamra, égető, nagy fájdalmat éreztem. Munkahelyemen az öltönycipőben csak sántikálva tudtam járni, akkora fájdalmam volt. Elmentem hát az orvoshoz, ahol a röntgenfelvétel alapján kiderült, hogy kb. 7 mm-es csontkinövésem, úgynevezett „sarkantyú” van a jobb sarkam alatt. Érdeklődésemre az orvos elmondta, hogy kezelésére fizikoterápiát, masszázst ajánl, de ezek csak tüneti kezelések, nem fogják a problémámat véglegesen megoldani. Biztos megoldásnak azt javasolja, hogy műtessem meg magam, ahol lézerrel, illetve a vesekövek szétzúzásához hasonló ultrahangos módszerrel el tudják távolítani a kinövést.

Nagyon el voltam keseredve, mert nem tudtam focira járni, és féltem a hosszú táppénztől, a munkahelyem esetleges elvesztésétől is. Próbáltam hát húzni az időt, vártam a csodára, hátha elmúlik magától is a kinövés. A gyógyászati segédeszközök boltban vettem úgynevezett sarokgyűrűt. Ez egy puha, zselés sarokbetét, aminek a közepe kivehető, ezáltal a kinövésre nem nehezedik akkora testsúly, így elvileg az nem fáj annyira. Valamit használt, mert legalább tudtam járni, így be tudtam menni a munkahelyemre, de egy-egy rossz lépésnél így is nagyon fájt a sarkam. A focit is megpróbáltam, vettem puha sarkú teremcipőt is, de az sem segített, a futás végképp nem ment.

Két hónap kínlódás után már ott tartottam,, hogy megyek és megműttetem magam, elegem van a fájdalomból! Ekkor azonban egy baráti beszélgetés során Jani barátom kedvese, Zsuzsi, mesélt a Bowenről. Elmondta, hogy ő is csinál kezeléseket, és a gyakorlatban látja, hogy nagyon sok esetben a Bowen segít az embereken. Biztatott, próbáljam meg én is, mert szerinte segíteni fog. Őszintén bevallom, nem hittem a dologban, nem hittem el azt, hogy pár testrészt, testpontot megnyomkodnak, és az gyógyulást hoz. Veszteni valóm azonban nem volt, így belevágtam egy kezeléssorozatba, mert mindenképpen szerettem volna a műtétet elkerülni.

A kezelésekre heti gyakorisággal került sor. Zsuzsi elmagyarázta nekem a Bowen hatásmechanizmusát, azt, hogy tulajdonképpen a szervezetem magát gyógyítja meg, csak ehhez kellenek indító impulzusok, amit a Bowen technika biztosít. Elmondta, hogy a gyógyulási folyamat alatt lehetnek különös fájdalmak, érzések a testem más pontján, de ne ijedjek meg, mert ez a gyógyulási folyamat része! És tényleg! A harmadik alkalom után a jobb lábélem kezdett el fájni, de egy nap alatt elmúlt a fájdalom. A kezelések alatt persze ugyanúgy dolgoztam, nem pihentettem a lábam. Az ötödik után azt vettem észre, hogy a sarokbetét nélkül is tudok az öltönycipőben járni, és csodák csodája, nem fáj a sarkam! Nagyon boldog voltam, nem akartam elhinni, hogy nincs többé fájdalom! Zsuzsi javaslatára azonban még két kezelést elvégeztünk a biztos, tartós hatás elérése érdekében.

Örömmel mondhatom, hogy azóta is rendben van a lábam, tudok teremfocizni, futni, járni, és immár hiszek a Bowen csodálatos technikájában, hatásmechanizmusában. Azóta lelkesen népszerűsítem a Bowent, ajánlom minden rászoruló számára! Persze mindenkinek más-más problémája van, melyek súlyossága és keletkezési ideje változó. Szervezetünk, immunrendszerünk is más-más állapotban van, ezért a Bowen kezelés ideje előre nem határozható meg. Ezt csak azért írom le, hogy ne keseredjen el az, akinek esetleg még az ötödik alkalom után sem múlik el a problémája, hanem folytassa a kezeléseket, bízzon a Bowen technikában!

Ez nem egy marketing levél, hanem egy örömteli, valós történet! Amennyiben kérdése van, vagy szeretne velem beszélni, úgy kérem, hogy az alábbi elérhetőségeimen jelentkezzen.

Üdvözlettel: Kotulák József

Beküldte: Seregi Zsuzsanna – Bowen Alkalmazó

______________

1, Sportoló kliensem beszámolója

“Kezdeti szkepticizmusom ellenére, mindenkinek csak ajánlani tudom a Bowen kezeléseket. Középkorú férfiként rendszeresen aktívan sportolok (mind súlyzós, mind kardió edzéseket is végzek), ami nem csak azt jelenti egyben, hogy megpróbálok tudatosan, a körülményeimhez képest a lehető legegészségesebben élni, hanem másrészt az is, hogy a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulnak kisebb-nagyobb sérülések, húzódások, gyulladások, melyeket a nem megfelelően kivitelezett gyakorlatok okozhatnak. Többféle dolgot is kipróbáltam, a pihentetéstől kezdve a különféle sport- és gyógyhatású krémeken át fizikoterápiás kezeléseket is. A kezelések különféle módon, különféle ideig hatottak. A könyökömben, valamint a csuklómban érzett visszatérő fájdalom miatt, már azt is megfordult a fejemben, lehet, hogy abba kell hagynom a rendszeres sportolást. Ekkor ismerősöm ajánlására kipróbáltam egy célzott Bowen kezeléssorozatot. … Mindamellett, hogy nem csak a problémás területekre hatottak szinte azonnal pozitívan, egyben a test egészét is energetizálták. Nem elhanyagolható az egész lélekre gyakorolt üdítő hatás sem. Az öt kezelés után – mondanom sem kell – ismételten teljes erőbedobással sportolhatók, újra a megszokott súlyokkal edzhetek. Szinten tartó, emlékeztető kezeléseket havonta egyszer megismétlem, amolyan preventív jelleggel. A kezelések óta el sem tudom képzelni az életem Bowen kezelések nélkül, amelyek szinte bármilyen egészségügyi problémára végleges megoldást jelentenek, és, ami a legfontosabb mellékhatások nélküli terápiaként bárki igénybe veheti. Bárki…”

2.

Váratlanul iszonyú fájdalom hasított a hátamba és a bordáimba. Levegőt is alig kaptam. Fájdalomtól elgyötörten vonszoltam magam. Közben zakatolt az agyamba, hogy képtelen vagyok holnap elmenni dolgozni. A bizonytalanság érzése megnehezítette a lelkemet. Minden mozdulatom rendkívüli fájdalommal járt. Ekkor Éva segített. A személyiségéből áradó segítő, megnyugtató, szeretetteljes együttérzésének és a Bowen- technika szakmai tudásának hatására, az elviselhetetlen fájdalmat kivette a testemből. Úgy éreztem visszakaptam az egészségemet. Felemelő, fergeteges érzést éltem át.Meggyőződtem ennek a technikának a csodálatos erejéről. Katona Éva Áldásos segítségét azóta is hálásan köszönöm. Szeretettel: Edit 60 éves”

Beküldte: Katona Éva – Bowen Alkalmazó

___________________

Saját élmény:

1.A bal combom elkezdett fájni, a comb külső oldalán, minden előzmény nélkül. Nem húztam meg, nem ütöttem meg, mégis úgy fájt, hogy nem tudtam lábra állni és éjszaka aludni. Elmagyarźtam a feleségemnek mit csináljon, és egy hátsócomb kezelést kaptam tőle. Ez reggel volt, egy fájdalmas éjszaka után. Délutánra belázasodtam, a fájdalom nem csökkent számottevően. Este normál időben lefeküdtem, fáradtan és törődötten. Másnap reggel felébredtem, kiugrottam az ágyból, és csak fél óra múlva jutott eszembe, hogy jé, nem fáj a lábam! Nyom nélkül eltűnt a fájdalom. Nagyon meglepő élmény volt! Köszönettel: a feleségemnek

Egy évvel ezelőtt a derekam állt be, annyira, hogy éjszaka csak úgy tudtam megfordulni, hogy egy pontot nyomtam a hátamon az egyik ujjammal, hogy ne nyilalljon annyira az izom. A derekamon összesen 2×2 mozdulatot kaptam. Éreztem, hogy „behatott”, a lélegzetem is elállt egy pillanatra. Másnap reggelre elmúlt a fájdalom.
Köszönettel és üdvözlettel Tamásnak!

Edit szomszédasszony

Beküldte: Lajkó Tamás – Bowen alkalmazó

__________________________

Kedves Érdeklődők!

Pozitív tapasztalatomat szeretném megosztani Veletek, a Bowen technikával kapcsolatban. Állkapocs kattogással küzdöttem hosszú évek óta, ami az évek múlásával sajnos egyre súlyosabb állapotba került. Sok helyen voltam, sok mindent kipróbáltam. Egyetlen egy dologgal tudtam szinten tartani, a fogorvosom által elkészíttetett éjszakai sínnel. Ez a sín, csak fél megoldás volt, mert igaz, hogy romlani nem romlott az állapotom, de a probléma súlyossága továbbra is fent állt.
Végső elkeseredésemben, barátnőm javaslatára kerestem fel Nógrádi Katát.
Az első három kezelés után nagyon jelentős változás volt tapasztalható, mára ott tartunk, hogy csak alig érzékelhető a kattogásom.
Nagyon hálás vagyok ezért a technikáért. Aki hasonló problémával küzd, tudja hova vezet egy „kezeletlen” állkapocs kattogás…
Számomra csoda, hogy testünk milyen pozitívan reagál erre a technikára!!
Az orvosok azt mondták, erre nincs megoldás, ezt a problémát maximum csak szinten lehet tartani, de meggyógyítani nem.
Kata, a Bowen technika segítségével meggyógyította..!!!!
Köszönöm!!
Szabó Nikolett, Makó

Beküldte: Nógrádi Kata – Bowen Alkalmazó

__________________________