NAPTÁR  

Figyelem új időpontok! Következő alaptanfolyamunk 2018 szeptemberében indul! Bővebb információért kérjük érdeklődjön az info@bowen.hu címen!

tovább...
Bowen Alkalmazók számára! 2018 július elején Georgi Ilchev - Bowen Body Decoding, továbbá október közepén Ron Phelan - Állkapocs című kurzusa!
Minden
tovább...

Klienseink küldték

“2017. júniusában kezdtünk el Bowen kezelésekre járni Judithoz. Ekkor nagyon elkeseredve próbáltunk segítséget kérni, ugyanis 2 éves kisfiamnál egy nagyon súlyos kommunikációs visszaesés volt észlelhető. Máig nem derült ki a valódi oka, de a korábbi beszédkezdemény teljesen leállt, a saját kis világába fordult be, sokszor körözött a szobában, vagy bárhol. Ha szóltunk hozzá, nem figyelt rá, a nevére sem hallgatott, a játékok sem kötötték le pár másodpercnél tovább. Azóta járunk Bowenre, TSMT tornára és homeopátiával is próbálkozunk. Most, szeptemberben elmondhatom, hogy a kisfiam szinte már majdnem elérte a visszaesés előtti szintet. Már több mint 60 szót mond, szókapcsolatok, tőmondatok is jelen vannak a beszédében. Mutogat, kommunikál, szinte sosincs olyan, hogy ha szólunk hozzá ne reagálna. Óriási dolog ez a siker és nagyon köszönjük Juditnak és a terápiáknak, melyeket sikeresen alkalmaztunk a kisfiamon. Továbbra is járni fogunk, mert Judit szakértelme és kedvessége, őszinte segíteni akarása nekünk nagyon sokat jelent és a kisfiam jövője szempontjából óriási segítség a számunkra. Köszönjük!”

Beküldte Keczán Judit – gyógytornász, Bowen Alkalmazó

________

Sebők Petra története a Bowen Technikával – Lineáris Scleroderma:
“Lineáris Scleroderma betegségem van, ami csak bőrelváltozással járna, viszont nekem fájdalmasak ezek a területek. Az orvosok erre csak antibiotikum kúrát javasoltak és félévente kell vizsgálatokra járnom. Édesanyám javaslatára kipróbáltunk többféle kezelési módszert, –köztük akupunktúrát és masszázst- hogy enyhítsék a fájdalmamat, viszont ezek nem hoztak tartós változást. Ezek után kerültem Csillához, aki nagyon sokat segített nekem. A kezelések folyamán egyre jobban éreztem magam, javult a véreredményem és elindult a gyógyulási folyamat is!!! Abból is látszott a kezelés hatása, hogy amikor nem tudtam menni hozzá 2 hétig kezelésre egyből visszatértek a fájdalmaim, rosszabb lett a közérzetem. Azóta csak egy kezelésen voltam, viszont nagy a változás az előző két héthez képest. A betegség egyik legszembetűnőbb tünete a bőr megvastagodása. A derekam környékén és az egyik lapockánál jelentkezett ez a tünet és az egyik karomon és a mellkasomon is. A kezelésektől nagy mértékben csökkent a megvastagodás, a kötőszövet lazább lett. Főleg a derekamnál és a lapockámnál történt a legnagyobb változás. De az egész testemen érezhető és látható az eredmény.

Megjegyzés: Petra 1977-ben született. Petra kb. másfél éve jár hozzám, eleinte heti 1 alkalommal kezeltem két hónapon keresztül, majd két hetente, és most már csak havi egy fenntartó kezelésen vesz részt a jó közérzet megtartása érdekében.

Beküldte: Molnár Csilla – Bowen Alkalmazó

________

Bowen tapasztalat egy 5 éves oxigénhiányos kisfiúnál
“Ármin 2010-ben született  28. hétre oxigénhiányos állapotban.
Halmozottan sérült :
-mozgás fejlesztést
-látás fejlesztést igényel
A Bowen kezelés utáni észrevételek :
-mozgékonyabb lett, azóta sokat használja a lábait sétára! Meglepett minket, hogy az ágyról is letornázta magát a talajra hanyatt fekvésből úgy, hogy ügyesen ért talajt! Néha már próbálkozik egyedül hasra fordulással is,de az még nem sikerült neki önállóan.
– Kezén az ujjai nagyon sűrűn nyitva vannak, előtte ökölbe szorította. Testét is gyakran megfeszítette, ezek a tünetek is enyhültek.
– Hashajtó cseppek nélkül tud már székletet produkálni.
Étvágya jobb lett, használja a fogait rágásra (kis mértékben).
– Az ízületei már nem ropognak úgy, mint ahogy a Bowen kezelések előtt.
Kezelés után elfárad, hamar elalszik.
Bowen technikára Csillához két és fél hónapja járunk heti egy alkalommal. Kisfiamat fél éves kora óta viszem többféle terápiákra, de ennyire gyors és hatékony eredményt eddig csak a Bowen kezelésekkel értük el. M.Viktória”

 

Megjegyzés: Az anyuka két éve rendszeresen hozza hozzám Ármint most már havi egy kezelésre. Elkezdtem foglalkozni előre domborodott mellkasával, strukturálisan egyenlőre nem látok nagy változást.

Beküldte: Molnár Csilla – Bowen Alkalmazó

________

Bowen tapasztalat R. Judittól:
“Megpróbálom viszonylag röviden leírni a történetemet, amit a bowen technikának, és Csillának köszönhetek:
Van egy autoimmun betegségem: Myasthenia Gravis. Ezt az orvosi szaknyelv súlyos izomgyengeségnek fordítja, és gyógyíthatatlan betegségnek bélyegzi. Általános izomleépülést okoz, de főleg nyelési, beszéd és légzési nehézséget okozott nálam. Az orvosok 1-1,5 év szteroidkezeléssel (és rengeteg mellékhatással) pár hónapig tartó javulással tudtak kecsegtetni.
Ezt nem vállaltam be, alternatív gyógymódok felé fordultam. Csillát úgy ajánlották, gondoltam kipróbálom. Nagyon meglepődtem, hogy a kezelések mennyire hatékonyak voltak. Heti 1 kezeléssel kb 1 hónap alatt újra tudtam lépcsőt mászni, a vázizomzatom szinte teljesen visszaépült. Szépen lassan vissza tudtam hízni a lefogyott kilóimat, a beszédem, rágásom, nyelésem is szinte 100%-ra feljavult (nemcsak enni, hanem rágózni is újra tudok). Sőt, egy óriási ajándékot is kaptam, amiben a legkevésbé sem reménykedtem. Úgy gondoltam ilyen fizikai állapotban nem képes a testem arra, hogy teherbe essek. Legnagyobb meglepetésemre kb fél évvel az első kezelésem után kiderült, hogy babát várok! Csillának köszönhetően hányinger, derékfájás, és mindenféle “mellékhatás” nélkül viselem ezt az időszakot, és már alig várom, hogy kb. 2 hét múlva megszülessen a “Bowen”-babám! ”

Megjegyzés: Juditot mintegy két es fél éve ismertem meg. Nagyon rossz állapotban került hozzám csecsemőmirigyét kiműtötték, beszélni alig tudott, és enni sem tudott rendesen. Mivel ez az eset Bowen utam legelején történt, csak az alapképzésen tanult fogásokat ismertem, így azokat alkalmaztam. A FLÁK kezelést alkalmazva Juditnak másfél hónap után nem volt szüksége rá, hogy az ujjával forgassa meg az ételt a szájában. Másfél évig kezeltem, első időkben heti 1 alkalommal, majd havonta egyszer. Judit szinte 100%-ban felépült. Jelenleg egy éve már nem kezeltem, de jól van, és készül hozzám egy frissitő kezelésre.

Beküldte: Molnár Csilla – Bowen Alkalmazó

________

1)

“Dear Ági,

I have been so genuinely happy with the results and benefits that I have received from coming to you for’ Bowen Technique’ treatment.
I remember being so excited when I found an advertisement for ‘Bowen’ in my local news magazine, for I had successfully used this method for treating my various aches and pains that made my life so difficult.
Without your skill at applying this technique, I would, for sure, be far less mobile and my quality of life would be very poor as I am an active person who loves to live life to the full.
I find it so amazing, that such a seemingly simple technique can bring so much relief from pain and reinstate my mobility. I truly do not know what I would do without your skilled help.

I am eternally in your gratitude! Thank you a million times for being there when I need you!

Kind regards,
Ida”

Beküldte: Sternóczky Ági – Bowen Alkalmazó

2)

Középkorú nő vagyok, súlyos autóbaleset után.
Sérüléseim: nyakcsigolya törés több ponton. A gyógyulás viszonylag gyors volt, de bizonyos szövődmények vagy, ahogy mondták a baleset következményei megmaradtak: rendkívül erős szédülés, egyensúly-zavarral; a fej emelésének illetve fordításának korlátai; vizelettartási probléma. És örüljek, hogy még csak ennyi a problémám…!
Minden röntgen, CT leletem ekkor már negatív volt, fizikailag gyógyult voltam (állítólag). Ám én az említett tüneteket, problémákat sem tudtam elfogadni. Kerestem a megoldást az ún. teljes gyógyuláshoz. Meggyőződésem, hogy a rehabilitáció igen fontos minden sérülés után, a testet emlékeztetni kell a korábbi (a sérülés előtti) állapotra. Nekem ezt a Bowen technika adta meg, illetve én ebben reméltem a gyógyulási lehetőség kulcsát. A technika lényege, hogy tényleg az egész emberre fókuszálva történik a kezelés. Az első alkalom beszélgetés, ismerkedés, a probléma feltárása, tehát nem csupán arról szól, hogy itt fáj, ott fáj. Az első kezelés, ami a test bizonyos pontjainak érintése, nyomása volt, a nyak nagyobb ívű mozgatását, azaz, nagyobb mozgásteret adott számomra. Már nem teljes testből kellet fordulnom, mert engedett a nyakam, és fordult a fejem! A következő találkozóra (kezelésre) egy hét múlva került sor. Ezt követően javult a fizikai állapotom, és csökkent a vizelettartási gondom. A 3. kezelésre már úgy mentem, mint egy tornaórára, pedig értelemszerűen nem az volt. A tarkóm táján, illetve a vállamon alkalmazott fogások szinte megszüntette a szédülést. Csökkent az egyensúly-zavar, a szédülés szinte elmúlt, már fel tudok nézni a polcra például! A rehabilitáció részeként – de még a Bowen kezeléseket megelőzően – 2 hónapig jártam gyógytornára és fizikoterápiára. Azt tapasztaltam, hogy sokat segített mind a torna, mind a fizikoterápia is, mert ezek a kezelések szintén a feszültség (testben és izmokban) csökkentésével érték el a mozgás javulását. A Bowen technika ezt tovább finomította, mivel a kötőszöveti feszültségoldáson alapul ez a módszer. A kötőszövet finom stimulálásával lazulás, engedés érhető el az izmokban, inakban, szalagokban, a test egész területén.
A kezelés eredményét nem csak én éreztem, még a sebészi konzultáción is észrevételt nyert: „milyen jól néz ki”. Érezhetően, láthatóan segített ez a módszer! MR vizsgálatra is kellett mennem az idegi területek miatt – ennek még várom az eredményét, ami számomra szintén alátámasztja a Bowen technika gyógyulásomban katalizátor funkciót betöltő nagyon is fontos szerepét.
Emese

Beküldte: Sternóczky Ági – Bowen Alkalmazó

3)

“Terhességem 36. hetében a baba még nem fordult be. Emiatt természetes úton nem tudott volna megszületni. Mivel én szerettem volna elkerülni a császármetszést, Ágit kértem meg, hogy próbáljon meg segíteni a Bowen technika segítségével. 2 Bowen kezelést kaptam a szülés előtti hetekben, és a baba spontán befordult, így a 40. héten természetes úton megszületett a kislányom. Köszönöm szépen még egyszer a segítséget!” Évi

Beküldte: Sternóczky Ági – Bowen Alkalmazó

4)

“Hosszan tartó refluxhoz hasonló problémákkal, valamint sérülésből adódóan vállfájdalommal küzdöttem, amikor rátaláltam a Bowen kezelési technikára. Már az első kezelés után jelentősen csökkentek a tünetek, a második alkalom után pedig, már teljesen megszűntek a gyomor problémáim. Két héttel a kezelés után, a vállfájdalmam is megszűnt, továbbá még az alvási gondjaim is rendeződtek. Hálás köszönet Sternóczkyné Áginak az odaadó, segítségéért!”

Beküldte: Sternóczky Ági – Bowen Alkalmazó

______________

Szeretném megosztani veletek a Bowennel kapcsolatos tapasztalataim, és leírni a velem megtörténteket, hátha valaki másnak is tud segíteni problémájának leküzdésében ez a technika, melyet szerintem még nem sokan ismernek ma Magyarországon.

A történet úgy másfél évvel ezelőtt kezdődött. Én hetente rendszeresen jártam, és hála Istennek még a mai napig is járok teremfocizni a barátaimmal. A teremben kemény, pvc burkolat van, mely igen erősen igénybe veszi a kettő órás játék alatt a lábakat, izületeket. Másnap mindig volt/van egy kis izom és ízületi fájdalmam, de egy alkalommal a sarkam kezdett el nagyon fájni. Ahogy ráléptem a jobb lábamra, sarkamra, égető, nagy fájdalmat éreztem. Munkahelyemen az öltönycipőben csak sántikálva tudtam járni, akkora fájdalmam volt. Elmentem hát az orvoshoz, ahol a röntgenfelvétel alapján kiderült, hogy kb. 7 mm-es csontkinövésem, úgynevezett „sarkantyú” van a jobb sarkam alatt. Érdeklődésemre az orvos elmondta, hogy kezelésére fizikoterápiát, masszázst ajánl, de ezek csak tüneti kezelések, nem fogják a problémámat véglegesen megoldani. Biztos megoldásnak azt javasolja, hogy műtessem meg magam, ahol lézerrel, illetve a vesekövek szétzúzásához hasonló ultrahangos módszerrel el tudják távolítani a kinövést.

Nagyon el voltam keseredve, mert nem tudtam focira járni, és féltem a hosszú táppénztől, a munkahelyem esetleges elvesztésétől is. Próbáltam hát húzni az időt, vártam a csodára, hátha elmúlik magától is a kinövés. A gyógyászati segédeszközök boltban vettem úgynevezett sarokgyűrűt. Ez egy puha, zselés sarokbetét, aminek a közepe kivehető, ezáltal a kinövésre nem nehezedik akkora testsúly, így elvileg az nem fáj annyira. Valamit használt, mert legalább tudtam járni, így be tudtam menni a munkahelyemre, de egy-egy rossz lépésnél így is nagyon fájt a sarkam. A focit is megpróbáltam, vettem puha sarkú teremcipőt is, de az sem segített, a futás végképp nem ment.

Két hónap kínlódás után már ott tartottam,, hogy megyek és megműttetem magam, elegem van a fájdalomból! Ekkor azonban egy baráti beszélgetés során Jani barátom kedvese, Zsuzsi, mesélt a Bowenről. Elmondta, hogy ő is csinál kezeléseket, és a gyakorlatban látja, hogy nagyon sok esetben a Bowen segít az embereken. Biztatott, próbáljam meg én is, mert szerinte segíteni fog. Őszintén bevallom, nem hittem a dologban, nem hittem el azt, hogy pár testrészt, testpontot megnyomkodnak, és az gyógyulást hoz. Veszteni valóm azonban nem volt, így belevágtam egy kezeléssorozatba, mert mindenképpen szerettem volna a műtétet elkerülni.

A kezelésekre heti gyakorisággal került sor. Zsuzsi elmagyarázta nekem a Bowen hatásmechanizmusát, azt, hogy tulajdonképpen a szervezetem magát gyógyítja meg, csak ehhez kellenek indító impulzusok, amit a Bowen technika biztosít. Elmondta, hogy a gyógyulási folyamat alatt lehetnek különös fájdalmak, érzések a testem más pontján, de ne ijedjek meg, mert ez a gyógyulási folyamat része! És tényleg! A harmadik alkalom után a jobb lábélem kezdett el fájni, de egy nap alatt elmúlt a fájdalom. A kezelések alatt persze ugyanúgy dolgoztam, nem pihentettem a lábam. Az ötödik után azt vettem észre, hogy a sarokbetét nélkül is tudok az öltönycipőben járni, és csodák csodája, nem fáj a sarkam! Nagyon boldog voltam, nem akartam elhinni, hogy nincs többé fájdalom! Zsuzsi javaslatára azonban még két kezelést elvégeztünk a biztos, tartós hatás elérése érdekében.

Örömmel mondhatom, hogy azóta is rendben van a lábam, tudok teremfocizni, futni, járni, és immár hiszek a Bowen csodálatos technikájában, hatásmechanizmusában. Azóta lelkesen népszerűsítem a Bowent, ajánlom minden rászoruló számára! Persze mindenkinek más-más problémája van, melyek súlyossága és keletkezési ideje változó. Szervezetünk, immunrendszerünk is más-más állapotban van, ezért a Bowen kezelés ideje előre nem határozható meg. Ezt csak azért írom le, hogy ne keseredjen el az, akinek esetleg még az ötödik alkalom után sem múlik el a problémája, hanem folytassa a kezeléseket, bízzon a Bowen technikában!

Ez nem egy marketing levél, hanem egy örömteli, valós történet! Amennyiben kérdése van, vagy szeretne velem beszélni, úgy kérem, hogy az alábbi elérhetőségeimen jelentkezzen.

Üdvözlettel: Kotulák József

Beküldte: Seregi Zsuzsanna – Bowen Alkalmazó

______________

1, Sportoló kliensem beszámolója

“Kezdeti szkepticizmusom ellenére, mindenkinek csak ajánlani tudom a Bowen kezeléseket. Középkorú férfiként rendszeresen aktívan sportolok (mind súlyzós, mind kardió edzéseket is végzek), ami nem csak azt jelenti egyben, hogy megpróbálok tudatosan, a körülményeimhez képest a lehető legegészségesebben élni, hanem másrészt az is, hogy a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulnak kisebb-nagyobb sérülések, húzódások, gyulladások, melyeket a nem megfelelően kivitelezett gyakorlatok okozhatnak. Többféle dolgot is kipróbáltam, a pihentetéstől kezdve a különféle sport- és gyógyhatású krémeken át fizikoterápiás kezeléseket is. A kezelések különféle módon, különféle ideig hatottak. A könyökömben, valamint a csuklómban érzett visszatérő fájdalom miatt, már azt is megfordult a fejemben, lehet, hogy abba kell hagynom a rendszeres sportolást. Ekkor ismerősöm ajánlására kipróbáltam egy célzott Bowen kezeléssorozatot. … Mindamellett, hogy nem csak a problémás területekre hatottak szinte azonnal pozitívan, egyben a test egészét is energetizálták. Nem elhanyagolható az egész lélekre gyakorolt üdítő hatás sem. Az öt kezelés után – mondanom sem kell – ismételten teljes erőbedobással sportolhatók, újra a megszokott súlyokkal edzhetek. Szinten tartó, emlékeztető kezeléseket havonta egyszer megismétlem, amolyan preventív jelleggel. A kezelések óta el sem tudom képzelni az életem Bowen kezelések nélkül, amelyek szinte bármilyen egészségügyi problémára végleges megoldást jelentenek, és, ami a legfontosabb mellékhatások nélküli terápiaként bárki igénybe veheti. Bárki…”

2.

Váratlanul iszonyú fájdalom hasított a hátamba és a bordáimba. Levegőt is alig kaptam. Fájdalomtól elgyötörten vonszoltam magam. Közben zakatolt az agyamba, hogy képtelen vagyok holnap elmenni dolgozni. A bizonytalanság érzése megnehezítette a lelkemet. Minden mozdulatom rendkívüli fájdalommal járt. Ekkor Éva segített. A személyiségéből áradó segítő, megnyugtató, szeretetteljes együttérzésének és a Bowen- technika szakmai tudásának hatására, az elviselhetetlen fájdalmat kivette a testemből. Úgy éreztem visszakaptam az egészségemet. Felemelő, fergeteges érzést éltem át.Meggyőződtem ennek a technikának a csodálatos erejéről. Katona Éva Áldásos segítségét azóta is hálásan köszönöm. Szeretettel: Edit 60 éves”

Beküldte: Katona Éva – Bowen Alkalmazó

___________________

Saját élmény:

1.A bal combom elkezdett fájni, a comb külső oldalán, minden előzmény nélkül. Nem húztam meg, nem ütöttem meg, mégis úgy fájt, hogy nem tudtam lábra állni és éjszaka aludni. Elmagyarźtam a feleségemnek mit csináljon, és egy hátsócomb kezelést kaptam tőle. Ez reggel volt, egy fájdalmas éjszaka után. Délutánra belázasodtam, a fájdalom nem csökkent számottevően. Este normál időben lefeküdtem, fáradtan és törődötten. Másnap reggel felébredtem, kiugrottam az ágyból, és csak fél óra múlva jutott eszembe, hogy jé, nem fáj a lábam! Nyom nélkül eltűnt a fájdalom. Nagyon meglepő élmény volt! Köszönettel: a feleségemnek

Egy évvel ezelőtt a derekam állt be, annyira, hogy éjszaka csak úgy tudtam megfordulni, hogy egy pontot nyomtam a hátamon az egyik ujjammal, hogy ne nyilalljon annyira az izom. A derekamon összesen 2×2 mozdulatot kaptam. Éreztem, hogy „behatott”, a lélegzetem is elállt egy pillanatra. Másnap reggelre elmúlt a fájdalom.
Köszönettel és üdvözlettel Tamásnak!

Edit szomszédasszony

Beküldte: Lajkó Tamás – Bowen alkalmazó

__________________________

Kedves Érdeklődők!

Pozitív tapasztalatomat szeretném megosztani Veletek, a Bowen technikával kapcsolatban. Állkapocs kattogással küzdöttem hosszú évek óta, ami az évek múlásával sajnos egyre súlyosabb állapotba került. Sok helyen voltam, sok mindent kipróbáltam. Egyetlen egy dologgal tudtam szinten tartani, a fogorvosom által elkészíttetett éjszakai sínnel. Ez a sín, csak fél megoldás volt, mert igaz, hogy romlani nem romlott az állapotom, de a probléma súlyossága továbbra is fent állt.
Végső elkeseredésemben, barátnőm javaslatára kerestem fel Nógrádi Katát.
Az első három kezelés után nagyon jelentős változás volt tapasztalható, mára ott tartunk, hogy csak alig érzékelhető a kattogásom.
Nagyon hálás vagyok ezért a technikáért. Aki hasonló problémával küzd, tudja hova vezet egy „kezeletlen” állkapocs kattogás…
Számomra csoda, hogy testünk milyen pozitívan reagál erre a technikára!!
Az orvosok azt mondták, erre nincs megoldás, ezt a problémát maximum csak szinten lehet tartani, de meggyógyítani nem.
Kata, a Bowen technika segítségével meggyógyította..!!!!
Köszönöm!!
Szabó Nikolett, Makó

Beküldte: Nógrádi Kata – Bowen Alkalmazó

__________________________