NAPTÁR  

Figyelem új időpontok! Következő alapképzésünk 2020 április végén indul! A tanfolyamra korlátozott számban még van hely. Bővebb információért kérjük
tovább...
Bowen Alkalmazók számára! 2020 április végén John Wilks, továbbá június végén Georgi Ilchev - BBD kurzusa, ősszel pedig Ron Phelan Állkapocsízületi diszf
tovább...

Teljes derék- és hátmerevség

Kliens: 79 éves hölgy
Amikor megérkezett, hétrét görnyedve tudta csak tartani magát. Problémát okozott az állás, ülés, fekvés, járás – gyakorlatilag minden. Ettől függetlenül pozitív és jó kedélyű, de erős fájdalmai voltak. Erősen jobbra görnyedt, szinte púpos tartás. Rendszeres és kemény kerti munka, hajlongás, emelés, palántázás, gyomlálás, stb. Keveset iszik, átlagosan étkezik. Magas vérnyomás, magas a cukra, így gyógyszert szed cukorra, vérnyomásra, véralvadásra, csontritkulásra.

Panasz: Egy erős fertőzéses és hasmenéses betegséggel egy hétig feküdt. Fájni kezdett a dereka – keresztcsontja, ezért elment megvizsgáltatni magát. Azt mondták idegbecsípődése van. Ismerőse tanácsára ráfeküdt egy masszírozó ágyra, ezután gyulladt be igazán a dereka, ez után nem tudott kiegyenesedni. Ez az állapot 4 napja állt fenn. A fájdalom központja a keresztcsonti terület volt a baloldalon.

Kezelés: Mivel az egész terület nagyon érzékeny volt, csak finoman, kevés mozdulatot téve kezdtem el kezelni. Elvégeztem a derék mozdulatokat, illetve a hátmozdulatokat a lapockák alatti területen, majd egy keresztcsont kezelést fekve. Az ágyról lesegítve görnyedten ment haza.

A kezelést kora délután végeztem. Elmondása szerint éjszaka alig aludt, olyan erős volt a fájdalom, és sehogy nem találta a helyét az ágyban. Másnap délelőtt is fájt a dereka. Kicsit be is lázasodott.
Déli 12-kor egyik pillanatról a másikra a fájdalom megszűnt, a dereka kioldódott, kicsit félve bár, de fel tudott egyenesedni.

Ennek kb. 3 éve. Azóta ugyanúgy kertészkedik, dugványoz, gyomlál. Talán kevesebbet emelget, de a dereka azóta sem állt újra be.

Beküldte Lajkó Tamás – Bowen Alkalmazó