NAPTÁR  

Figyelem új időpontok! Következő alapképzésünk 2020 április végén indul! A tanfolyamra korlátozott számban még van hely. Bővebb információért kérjük
tovább...
Bowen Alkalmazók számára! 2020 április végén John Wilks, továbbá június végén Georgi Ilchev - BBD kurzusa, ősszel pedig Ron Phelan Állkapocsízületi diszf
tovább...

Teljes derék merevség

Kliens: 64 éves hölgy
Egészséges benyomást keltő hölgy, se nem sovány, se nem túlsúlyos. Derékban kicsit előrehajol, jobb felé ferdülve. Vállai kicsit előreesnek, feje előreáll. Most csak bottal tud járni, szükséges az egyensúlyhoz, illetve a derék és láb tehermentesítéséhez lépés közben. Sétálni szokott naponta, de mióta beállt a dereka, nem tud hosszabban menni. Szereti a húsos, fűszeres ételeket, vizet keveset iszik. Változó korba lépve 15 kilogramm súlyfelesleget szedett fel, az elmúlt 2 évben fogyott le. Laborvizsgálatok szerint a májfunkció a határon van, de kezelést nem kap. Gyógyszert nem szed, vérnyomása normális. 4-5 éve jobb sípcsont és boka törése volt. 2 éve szemlencse beültetést végeztek.

Panasz: Két hónappal ezelőtt egy ládát a kertben letéve beállt a dereka, és úgy maradt. Segítséggel vitték be a házba. Erős keresztcsont tájéki fájdalmat érzett, főleg baloldalon. Néhány nap szenvedés és fájdalomcsillapítók után csontkovács kezelte 3-4 alkalommal. A derékfájdalom merevséggé oldódott, viszont fájni kezdett a jobb bokája és lábszára, illetve a bal lábszára, mindkettő a test külső oldalán.

Kezelés: 7 kezelést végeztem el két és fél hónap alatt.

Bár a fájdalom kezdetben a keresztcsont felett egy kicsivel jelentkezett, a csípőt tesztelve az derült ki, hogy a csípő az elsődlegesen érintett terület, így az első két alkalommal csípőjét kezeltem, a megfelelő előkészítő mozdulatok után. Harmadik hétre a bal láb fájdalma csökkent, javult a járás minősége, könnyebben tudott a hölgy mozogni, ahogy ő mondta, nőtt az állóképessége.
Ezután a hátsó comb területét kezeltem, illetve a keresztcsontot. Egyenesedett a tartása, és kérésére a test felső részét vettem fókuszba, úgy érezte, a vállánál korlátozott a mozgása. A vállát tesztelve kiderült, hogy a jobb váll a kötöttebb. Kezeltem a vállait, majd visszatértünk a lábaihoz.
Boka, térd, csípő és hátsócomb kezelések után a fájdalmak az érzet szintjére csökkentek, és a járás stabil lett, a bot elhagyhatóvá vált.

A hölgy a továbbiakban gyógytornára járt.

Később 2 alaklommal tért vissza a kezelésre kb. egy év eltéréssel, de ezek már inkább csak emlékeztető, feszültség oldó kezelések voltak, a járásképesség visszatért.

Beküldte Lajkó Tamás – Bowen Alkalmazó